A programon 51 producer vesz részt 37 országból, az ösztöndíjasokat több mint 150 pályázó közül választották ki. Az 51 producer összesen 31 dokumentum- vagy nagyjátékfilmes projektet fejleszt a nemzetközi workshopon. Aminek első részét március 3. és 10. között rendezték a Légère Premium Hotel Luxembourgban.

Az EAVE producerei összesen 13 díjat vittek el az idei Berlináléról. A Proton producere, Berkes Júlia olyan filmeket jegyez, mint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a szintén Reisz Gábor rendezte Külalak, a Nekem Budapest szkeccs, a Szabó Simon készítette Fal és a Romanian Sunrise című kisjátékfilm.

Nedeczky Dóra számos nemzetközi workshopon és tréningen vett részt, a teljesség igénye nélkül: a EAVE FMW, a MAIA, az ENGAGE és a Save Our Scripts. Először az Inforg Stúdiónál, majd a KMH Filmnél szerzett tapasztalatokat mint producer asszisztens és junior producer. Dolgozott Fliegauf Bencével, Szaladják Istvánnal, Kardos Sándorral, később pedig Pusztai Ferenc mellett többek között Kocsis Ágnessel a Pál Adrienn című filmben. A KMH Film berkein belül első önálló produceri munkája a Zsembéri Zsófia rendezte Kemény csajok nem álmodnak című rövidfilm, amiben szereplőként is feltűnik. Főleg Cristina Grosannal dolgozik együtt (itt interjúztunk velük, itt pedig az Inkubátor Programról kérdeztük őket).