A Maomit a BDC Discoveries 2021 keretében fejlesztik, ahová 7 projektet választottak be. Jelenleg a workshop 2. modulja folyik a koszovói Prizrenben megrendezett dokumentumfilm-fesztiválon, ahol egy 8 tagú zsűri előtt pitchelték a filmtervet.

Augusztus 9-én osztották ki a díjakat, és 3 projekt részesült elismerésben, köztük Oláh Judit magyar-német koprodukciója. A Lightdox nevű svájci székhelyű sales agency legnagyobb nemzetközi potenciállal bíró projektjének járó díját kapták, amely 1000 Euro készpénzt és 1 év mentorálást tartalmaz.

Maomi

A film főszereplője az amerikai Maomi, aki a hatvanas években a társadalmi konvenciókra fittyet hányva nevelte a gyerekeit a világ számos pontján egyszerre több férjjel. Az élete vége felé közeledve szembe kell néznie a démonaival és a lányával, aki egy sötét titokkal szembesíti a gyerekkorából.

A Maomi operatőre Gyuricza Mátyás, producerei Mátis Inez (Magyarország) és Annika Mayer (Németország). Előreláthatólag 2023 őszén fogják bemutatni a filmet. Oláh Judit elöző munkáját, a Viszatérés Epipóba című dokumentumfilmet az HBO mutatta be, és beválasztottuk 2020 legjobb magyar filmjei közé.

címlapkép: Annika Mayer, Oláh Judit és Mátis Inez a díjjal