A róla elnevezett stadionban az őt imádó szurkolók, a magyar közélet, valamint a világ- és a magyar labdarúgás legnagyobbjainak jelenlétében - Koltay Gábor rendezésében -emlékműsorral tiszteleg az MTV a „csodacsatár” emléke előtt. A helyszínről Deák Horváth Péter és Szöllősi György tudósít.

Ezt követően indul el a gyászmenet a Bazilika felé a Hősök terén át, ahol a katonai tiszteletadást rendezik.

A gyászmenetet az m2-es csatorna végig élőben közvetíti, az m1-es csatorna közben emlékműsorral jelentkezik, Baló György vezetésével. Puskás Öcsi életét, felejthetetlen mozdulatait már ismert film- és meccsrészletek felelevenítésével, valamint a világ minden tájáról kapott, hazánkban még nem látott filmanyagok segítségével idézik meg. A stúdióban Glatz Ferenc történész, Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója, valamint Puskás életrajzírója lesznek a vendégek.

A gyászmise körülbelül 19.30 órakor kezdődik a Szent István Bazilikában, majd ezt követően az altemplomban helyezik végső nyughelyére a legismertebb magyart. A szertartást és a Híradót követően az m1-en további megemlékezést ad majd, amelyben Puskás négy leghíresebb mérkőzéséből láthatnak összefoglalót a nézők. Felelevenítik az évszázad mérkőzését, a 6-3-at, a látványos 7-1-et, megmutatunk olyan csemegéket, mint az az Eintracht elleni BEK-döntő, ahol 4 gólt szerzett, és az 1954-es világbajnoki döntőt. A műsor végén sztárinterjúkkal búcsúzik az MTV a világ egyik legnagyobb labdarúgójától.