A Puskás név ajtókat nyit

Elsősorban hazai pénzből szeretnék megvalósítani a Puskás-filmet, de remélik hogy számos olyan országból sikerül befektetőt találni, ahol Puskás Ferenc neve elég ahhoz, hogy megnyissa az ajtókat. A film másik producere az eddig inkább színészként és műsorvezetőként ismert Kaszás Géza szerint itt szóba jöhet Spanyolország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Ausztrália, Görögország is, ahol Puskás focizott vagy edzősködött.

Bár a projekt még kezdeti fázisban van, Neményi Ádám a Kontroll rendezésével világhírűvé vált Antal Nimródot említette rendezőként. A rendező személye ennek ellenére még nem biztos, ha ugyanis egy külföldi produkciós partner jelentős összeggel beszállna, akkor természetesen beleszólhat a rendező kiválasztásába.

A vizes szappant is levette

Puskás alakját előre láthatóan 3-4 szereplő játssza majd életének különböző időszakában. A szereplőválogatás itt is attól függ, hogy magyar pénzből sikerül-e finanszírozni a filmet, vagy külföldi tőkéből. Az mindenesetre biztos, hogy Alfredo di Stéfanót – akinek mindenképpen szerepelni kell a produkcióban – spanyol színész, esetleg spanyol focista játssza majd. A tervek szerint a forgatókönyvet a Puskás című könyvet író Szöllősi György még az év végéig befejezi. Ezt követően a következő év első felében felgyorsulhat a munka.

A filmben szeretnék érzékeltetni Puskás egyedülálló zsenialitását. Bemutatni, hogy a róla szóló legendákat (amelyek a beszámolók szerint igaznak bizonyulnak). Puskás ugyanis mindent meg tudott tenni, amit focista megtehet. Kiderül, hogy például, ha kapufát akart rúgni messziről, akkor tízből tízszer rúgott kapufát. A felrúgott vizes szappant le tudta venni lábbal a zuhanyzóban.

Dokumentumfilm áprilisban

Szöllősi könyvén elindulva a producerek egy dokumentumfilmbe is belevágtak, amelyet Almási Tamás rendez. A hazai gyakorlattól eltérően nem csak fesztiválokon és a tévében fogják bemutatni, hanem a magyar mozik is vetítik majd. Almási szerint a legismertebb magyar neve elég ahhoz, hogy a róla szóló dokumentumfilm tömegeket vonzzon a mozitermekbe.