A hetedik alkalommal sorra kerülő Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon ezúttal is az operatőri munkáé a főszerep: az előzsűri csaknem 400 beadványból választotta ki a végleges versenyprogramot, melyet október 24 és 28 között tekinthetnek meg az érdeklődők a szegedi Belvárosi Moziban. Az előzsűri döntése alapján 8 nagyjátékfilm, 8 dokumentumfilm, 20 kisjátékfilm és 4 kísérleti film jutott a versenybe a világ minden tájáról érkezett művekből. A versenyprogramról itt írtunk.

A kritikaíró pályázat versenyzőinek a szervezők által kiválasztott három, a versenyprogramban is induló rövidfilm közül kell választaniuk egyet, melyről 3000-5000 karakter (szóközzel együtt) terjedelemben írnak filmkritikát. A beadványok leadási határideje október 20., a nyertesek kilétére pedig a fesztivál eredményhirdetésén (október 28.) derül fény.

A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének döntése alapján az első három helyezett beadvány pénzjutalmat, a Belvárosi Mozi támogatásával páros mozijegyeket és egy órára szóló VR élményt nyerhet. Emellett a zsűri megítélése alapján a legjobb szövegek megjelenési lehetőséget kaphatnak az Apertúra Magazinban, illetve a szeged.hu portálokon. A zsűriben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának oktatói foglalnak helyet. 

A kritikaírói pályázatra a jelentkezéseket a zsigmondvilmosffsajto@gmail.com címre várják, a pályázati kiírás elérhető itt.

Forrás: Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál