A Mozgásban az oktatás (Education in Motion) videópályázatot az Európai Bizottság szervezi az Oktatás, bármi áron (Education, no matter what) kampány keretén belül. A pályázat mellé itthon a Verzió is beállt. A dokumentumfilmfesztivál is hisz abban, hogy az oktatás alapvető jog és alapvető szükséglet a gyermekek számára. Mint közleményükben elmondják: a humanitárius válságok világszerte azzal fenyegetnek, hogy a gyermekek és fiatalok oktatását megzavarják. Az oktatás a változás motorja: erőteljes és alapvető fontosságú. Az oktatásnak mindig lehetségesnek kell lennie, történjék bármi. Ezért az EU világszerte befektet az oktatásba a krízissel sújtott területeken.

Kiknek szól a videópályázati felhívás?

18-24 év közötti fiataloknak, akik szívesen megosztanák saját véleményüket a fenti témában egy rövid (max. 60 mp) videó formájában.
Miért éri meg pályázni?

A nyertes lehetőséget kap arra, hogy a VICE World News-zal együttműködve elkészíthessen egy 5-10 perces dokumentumfilmet az #EducationNoMatterWhat témában, a saját, eredeti ötlete alapján.

Jelentkezés és pályázati anyag:

A versenyben bármely 18 és 24 év közötti uniós lakos részt vehet. A résztvevők által benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell:

• az „Oktatás, bármi áron” humanitárius kontextusban való személyes nézőpont kifejtése
• a filmvázlat - miről fog szólni a dokumentumfilm?
• összefoglaló meggyőző érvekkel arról, hogy miért szükséges ezt a figyelemre méltó történetet elmesélni.

Jelentkezési határidő: február 12. Jelentkezni itt lehet. 

Forrás: Verzió / Címlapkép forrása: EudcationNoMatterWhat