Mint minden „békebeli” évben, így idén is az iskola- és óvodakezdéssel egyidőben indul a Budapest Film családi programsorozata a fővárosi Puskin moziban, minden szombat és vasárnap, filmvetítésekkel, bábelőadásokkal és koncertekkel.

A Kaláka szeptember 5-i koncertje után, melyben a zenekar gyereklemezeinek legnépszerűbb dalaitól zeng majd a Kuckó, természetesen érkezik ősszel és télen Gryllus Vilmos, a Kolompos és Rutkai Bori Bandája is. Ráadásul ismét jönnek a Kuckü kedvenc bábszínházasai, a Fabula és Nefelejcs társulata is.

Ami a legkisebbek moziját illeti: a Kuflik harmadik mozifilmjét követően két nagymester, Macskássy Gyula és Dargay Attila rövidfilmjeiből is láthatnak összeállítást a családok. A Dúdoló című produkciót a legkisebbeknek, a Borka és a varázsruhát a kicsit nagyobbaknak ajánlják. A Hahó, öcsi! című kultikus gyerekfilmet bemutatójának 50. évfordulója alkalmából vetítik, a János vitézt pedig az idén elhunyt rendezője, Jankovics Marcell 80. születésének évfordulójához közel tűzik műsorra.

Ezen kívül zseniális olyan gyurmafilmekkel is várják a gyerekeket, mint a Shaun, a bárány és a farmonkívüli vagy az Ősember, és a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál válogatásával is találkozhatnak az érdeklődők a Puskin nagytermében.

A Puskin Kuckó teljes 2021/22-es programja megtalálható mozi honlapján, ahonnan az új katalógusuk is letölthető, amely a moziban nyomtatott formában is elérhető.

Forrás: Puskin Kuckó