A terhes Irma az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni.

A Holnap meghalok Cibulya Nikol első játékfilmje. A forgatókönyvíró-rendező a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját. A Holnap meghalok függetlenfilmként, közvetlen állami támogatás nélkül készült a Vertigo Média gyártásában, amely a legjobb műfaji hagyományokat követő horrortörténet, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

A film kapcsán a rendező így nyilatkozott: „Egészen hihetetlennek éreztem, amikor a Vertigo elvállalta a filmem finanszírozását és gyártását, hiszen itthon egy ritkán előforduló műfajjal kerestem meg őket, ami egyben egy személyes, női sztori is - nem csak a főhős nő, de az életét befolyásoló legfontosabb kapcsolatok is."

A Holnap meghalok főbb szerepeit Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán játsszák. A film operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca, zeneszerzője Sperling Andor.

A Holnap meghalok szeptember 19-én kerül országszerte a mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

Forrás: Vertigo Média / Címlapkép: Holnap meghalok / Fotó: Tihanyi Anna