Az Eidolon Club harmadik eseményén, június 6-án 18-tól a Toldi moziban a Jens Meurer által rendezett An Impossible Project című dokumentumfilmet lehet megnézni, ami az analóg technológiák napjainkban zajló „reneszánszának” jelenségét mutatja be.

A The Guardian által „a digitális világon túli élet mellett szóló meggyőző érvnek” nevezett filmben az excentrikus kutatót, "Doc" Florian Kapst követhetjük, ahogyan igyekszik megmenteni a világ utolsó Polaroid-gyárát. A 35 mm-es filmre forgatott mozgókép egy 21. századi Don Quijote inspiráló története, akit nem zavarnak olyan részletek, mint a megélhetés vagy éppen egy működő vállalkozás vezetése.

 

Az Eidolon Club arra hívja a hazai privát fotó iránt érdeklődő közönségünket, hogy a privát fotográfia műfajának segítségével megkérdőjelezzék a vizuális kultúra megszokott felfogásait. A válogatott programok, filmvetítések, workshopok és beszélgetések azt a célt szolgálják, hogy találkozási pontot biztosítsanak a privát fotó iránt érdeklődő szakembereknek és rajongóknak, diákoknak és kíváncsi felnőtteknek, amatőr fotósoknak és az amatőrök jelentőségét elismerő profiknak, a fotótörténet íróinak és olvasóinak – azaz mindenkinek, aki szeret fotográfiákat nézni, akkor is, ha azokat nem profik készítették.

A filmet az eredeti angol, német és olasz hanggal, angol felirattal vetítik. Jegyek már kaphatók a Toldi mozi oldalán.