Hollywoodban megszokott dolog, hogy a tengerentúlon is nagy sikert arató idegennyelvű filmeket – különösen ha Oscar-díjat nyertek – pár éven belül jó eséllyel Amerikában is leforgatják. A tavaly négy Oscart nyert Élősködőkről már a Golden Globe-átadó után bejelentették, hogy TV-sorozat készül belőle, bár a készítő Adam McKay szerint az HBO-ra készülő sorozat nem a film történetét fogja feldolgozni, csak hasonló univerzumban fog játszódni, mint Bong Joon Ho alkotása. A munkálatokban a koreai író-filmrendező is részt vesz.

Az idei legjobb nemzetközi filmes kategóriában induló alkotásokkal, azon belül a Még egy kört mindenkinek sikertörténetével mi is részletesen foglalkoztunk. Thomas Vinterberg vasárnap hajnalban díjra váltotta a jelölését, és ezzel egyidőben nyilvánossá is  váltak a tárgyalások a film amerikai feldolgozásáról – adta hírül a Deadline. Mads Mikkelsen szerepét a hírek szerint Leonardo DiCaprio venné át, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg, amit viszont tudni lehet, hogy a licitálásban a színész produkciós cége, az Appian Way nyerte meg a dán film jogait. 

Az élet a legjobb méreg

Az életközepi válságot szisztematikus italozással ellensúlyozó tanároknál az alkohol a hatásos katalizátor. Thomas Vinterberg filmje valójában a honfitárs Søren Kierkegaard létfilozófiáját idézi meg.

Thomas Vinterberg executive producerként vesz részt a remake készítésében, az író-rendező más lesz. A dán rendező vasárnap vette át a Még egy kört mindenkinek Oscar-díját, köszönőbeszédében 19 éves lányára is megemlékezett, aki a forgatás alatt, autóbalesetben elhunyt.

Forrás: Deadline