A hétvégén véget ért 48. Lubusi Nyári Filmfesztivál Lagówban, ahol három magyar alkotást díjaztak a szakmai zsűrik. Bogdán Árpád legutóbbi alkotása, a Genezis elnyerte a legjobb játékfilm Arany Szőlőfürt díját. Filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája, bibliai eredettörténet, amely a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg.

Világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra - Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban, Olaszországban és legutóbb Sanghajban is díjazták a fesztivál zsűrik.

A fegyházlelkész / Forrás: Mecenatúra

Varga Ágota A fegyházlelkész című portréfilmje Ezüst Szőlőfürt díjat nyert a dokumentumfilmek versenyében. A Magyar Média Mecenatúra Programban készült alkotás egy fáradhatatlan, saját útját járó fegyházlelkész, Butsy Lajos atya portréja. Schwechtje Mihály (Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) Aki bújt, aki nem című, szintén Mecenatúrás támogatással készült rövidfilmjét Bronz Szőlőfürt díjjal jutalmazták. A film egy megrázó dráma a gyermekkereskedelemről egy szegény magyar faluban.

Aki bújt aki nem / Forrás: Vertigo Media

Bővebben a fesztiválról a hivatalos oldalon lehet tájékozódni. Forrás: MNF