A 23. bukaresti szervezésű European Film Festivalon Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje közönségdíjat nyert. A film romániai forgalmazója a Filmtett, idén szeptembertől viszi el a filmet a romániai mozikba. A rendező a díjat megköszönve videóüzenetében elmondta, hogy ez a díj jó előjele annak, hogyan fogadja majd a romániai közönség a filmet. 

Remélem legközelebb sikerül meghalnod:-) világpremierje tavaly augusztusban a montreali filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjában volt. Azóta többek között szerepelt a cottbusi filmfesztiválon, valamint meghívást kapott Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljára, Észtországba is. A tallinni filmfesztiválon a Just Film elnevezésű gyerek- és ifjúsági kategória fődíjával jutalmazták. Az RLSM idén májusban a neves fesztívállal párhuzamosan futó Cannes Écrans Juniors programjába is meghívást kapott. 

Úgy teszünk, mintha a tinédzserek nem élnének szexuális életet

Korunk egyik leggyorsabban növekvő problémájáról, az internetes zaklatásról forgatta első nagyjátékfilmjét Schwechtje Mihály filmrendező: a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) kreatívan és őszintén beszél a súlyos témáról, fiatal szereplői tabuk nélkül mutatják be a tinédzserkori szorongás, szerelem és vágy különböző formáit. A rendezővel az állami támogatás hiányáról, a poroszos iskolai rendszerről, a tinik szexuális ébredezéséről és az új filmtervéről beszélgettünk.

A magyar mozikban több mint 15000 néző látta a filmet és a Budapest Film Zrt szervezésében zajló Suli Mozi programban továbbra is megnézhető mozivásznon. Júniustól a HBO és a HBO Go kínálatában is megtalálható a film. A 2019. június 11. és 30. között zajló Európai Filmfesztivál műsorában az RLSM mellett Kenyeres Bálint alkotása, a Tegnap is szerepelt.