Papp Bojána: Partizántól kurtizánig

A rendezőnő Gyárfás Eszter producerrel Rákosi Mátyás unokahúgának, Kardos Évának kalandos életét dolgozza föl. Az 1924-ben Magyarországon napvilágot látott, majd gyermekként Moszkvába került Éva iskoláséveit a kommunista elit gyerekeivel, többek között Mao Ce Tung ivadékával töltötte, tinédzseréveiben, a második világháború alatt partizán volt, majd a titkosszolgálat vezetőjéhez ment feleségül. Az 1956-os forradalom elől tankkal menekült, férje titokzatos halála után pedig prostituált lett.

Zsigmond Dezső: A vad lány

Zsigmond Dezső rendező és Sarudi Gábor producer A vad lány filmtervet viszik a vásárra. A történet a gimesi hegyek rejtélyeiről, legendáiról, hagyományairól szól. Ebben a világban egy különc nő életvitele legendát teremt.

Füredi Zoltán: Mr. Acélbalta

Az Inforg stúdió és Muhi András producer Füredi Zoltán filmjével, a Mr. Acélbalta  mennybemenetelével mutatkozik be a pitch-en. Gansükh (Mr. Acélbalta) nyaranta Mongólia lankáin pásztorkodik, de a tél beálltával Ulánbátorba költözik, ahol sámánként tevékenykedik. Elhatározza, hogy indul a 2008-as parlamenti választásokon. A film bemutatja Gansükh életének mindennapjait, családja és a jurta körüli feladatokat, de a szociális és politikai tevékenységét is. Az alkotók Mr. Acélbaltát követik a kampánykörútja során, és elkísérik a választási körzetébe is. A kérdés az, hogy az egyéni bátorság és a józan paraszti ész elegendő-e ahhoz, hogy Gansükh sikerrel járjon, ezzel jövőt biztosítva az övéinek, és hogy elismertséget vívjon ki magának a 21. századi Mongóliában.

Kocsis Tibor:Új Eldorádó 2, Mentsük meg Verespatakot!

Ahogy az Új Eldorádó első részéből is kiderült, Verespatak egy gyönyörű falu Romániában, százéves házakkal, és a benne élő emberekkel, akik földjükhöz, templomaikhoz és apáik nyughelyéhez is ragaszkodnak. A környező hegyek háromszáz tonna aranyat és ezüstöt rejtenek. A Flora Film és Kocsis filmtervéből kiderül, hogy a kanadai-román vegyesvállalat, a Roşia Montană Gold Corporation egy új külszíni aranybányát akar itt létrehozni. A vállalat csúcstechnológiát ígér, a helyieknek pedig modern, új építésű házakat ajánl a régiek helyett, amelyeket ledózerolnának.