Bergendy Péter A vizsga, Vecsernyés János Nyár utca nem megy tovább, Hules Endre A halálba táncoltatott lány, Elek Judit Visszatérés, Jankovics Marcell Az ember tragédiája, Szabó István Az ajtó című játékfilmjeit és Till Attila Európa Filmdíjra jelölt Csicska című rövidfilmjét is műsorra tűzi a július 14-20. között megrendezendő palicsi filmfesztivál. Az európai film egyhetes vajdasági szemléje évről-évre számos alkotó jelenlétében bemutatja az aktuális magyar filmtermést.

A palicsi filmfesztivál versenyprogramjába Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása kapott meghívást. A februári Berlinalén Ezüst Medvével díjazott, magyar-német-francia koprodukcióban készült játékfilm áprilisban megkapta az Európa Tanács FACE-díját Isztambulban, majd jelölték az Európai Parlament Lux-díjára is, és legutóbb elnyerte a Paris Cinema fesztivál fődíját.

A közelmúlt egyik legsikeresebb magyar rövidfilmjét is vetítik Palicson. Simonyi Balázs Finale című rövidfilmje Palicson a „Young Spirit of Europe” című válogatást gazdagítja.