Angol dokumentumfilm, dán fekete komédia, francia romantikus vígjáték, magyar szatíra, norvég misztikus thriller, görög dráma, amerikai fekete vígjáték, magyar animációs mesefilm és számos fesztivál-kedvenc is szerepel az idei programban. Nyitófilmként A kíméletlen című angol-amerikai-francia dráma lesz látható, hetekkel az országos premier előtt: A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl muay thai harcosként részt véve börtönök közötti küzdelmekben.


A zárófilm szintén premier előtti vetítés lesz: A jelenés Xavier Giannoli francia sikerrendező filmje, melynek főszerepében a Cannes-ban a legjobb színész díját elnyerő Vincent Lindon látható. A történet egy 18 éves lányról szól, akinek megjelent Szűz Mária. 

Az első nap látható lesz az Arany Pálma-díjas Ken Loach rendezése, az Én, Daniel Blake, majd az Oscar-díjas dokumentumfilm, az Amy - Az Amy Winehouse-sztori és az Egy szent szarvas meggyilkolása is zárja. A következő napon a skandináv filmeké a terep: először a Vad Észak - Mese az ezer tó országából című finn természetfilm, aztán a Kisvárosi gyilkosok című dán fekete vígjáték látható, végül a Thelma című norvég misztikus thriller tekinthető meg.

Mészáros Márta: Aurora Borealis - Északi fény

A szombat a magyar filmmé: a Lengemesék című animációs film mellett az Aurora Borealis - Északi fény című Mészáros Márta-film, majd Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című családdrámája kerül sorra. A napot a Lajkó - Cigány az űrben zárja.

Vasárnap a frankofón filmekről szól: a Belle és Sebastien 3 - Mindörökké barátok nyitja a sort, amelyet Doktor Knock, Bűbájosok és Francois Ozon cannes-i versenyfilmje, a Dupla szerető követi majd. A hétfő az amerikai függetlenek napja: Az ígéret című történelmi dráma az örmény népirtásról szól, újra látható lesz a Holdfény című, három Oscar-díjas dráma, és a Wind River - Gyilkos nyomon című izgalmas thriller is.

Andrzej Wajda: Emlékképek

A keddi kelet-európai napon látható Andrzej Wajda utolsó játékfilmje, az Emlékképek, Bulgáriából a többszörös díjnyertes Az óra lesz látható; végül a román cannes-i díjazott Kutyák zárja a napot. A szerdai zárónapon ismét nagyvásznon lesz látható az Oscar-díjas A szoba, és az Én, Tonya című fekete vígjáték is, estét pedig a már említett A jelenés zárja.

A belépőjegyek egységesen 1000 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók július 12-től, a Puskin mozi pénztárában és online

Forrás: Vertigo