Schwechtje Mihály 32 perces kisfilmje, a Porcukor Zsoltról szól, aki egy kisállat-kereskedésben dolgozik. Egyik este arra megy haza, hogy barátnője összecsomagolta a cuccait és szakít vele. Miután nincs hova mennie, beköltözik a kisállat-kereskedésbe. Ezen az estén, miközben a társkereső oldalon kalandozik a képek között, meglát egy lányt, aki megtetszik neki.



Részlet a Porcukor című filmből


A Simon vagyok Molnár Tünde 12 perces animációja, amely Simonról a kutyáról szól. Simon ideje nagy részét barátai társaságában tölti, akikkel határtalan futamokban vesz részt, mindaddig, amíg egyikőjük meg nem sebesül...



Simon vagyok


A London Film Schoolban végzett Nagypál Orsi Hidegzuhany című kisfilmje egy igaz történetből indul ki, amelynek a rendező volt szemtanúja egy gimnazista színjátszótáborban. Amikor Róbert, a gimnazista szinjátszócsoport lelkes, naiv tagja megpróbálja visszahozni az előítéletek miatt elszökött roma fiút a nyári táborba, saját tudatlanságával és félelmeivel is szembe kell néznie. Mit tud kezdeni két tinédzser egy náluknál sokkal nagyobb problémával?

Hidegzuhany - előzetes


Kenyeres Bálint harmadik kisfilmje, A repülés története a Cannes-i Filmfesztiválon debütált a rendezők Kéthete programban. 1905, Normandia. A piknik véget ért, nagypolgári társaság készülődik haza. Már csak egy utolsó fotográfiára várnak, de a csoportképről még hiányzik valaki.

A fesztiválról bővebb informáviót ITT olvashatunk.