A 13 perces fekete komédia a kilencvenes évekbe repít vissza, egy uszodában tartott szülinapi buli a fő helyszíne. Angela, a koravén 11 éves lány katolikus iskolába jár, és egy ártatlan uszodai kaland után meg van róla győződve, hogy várandós. Az Immaculate dupla félreértésre épülő szerkezetében felbukkan Mary Humilitas nővér is, aki mindent megtesz a kislány korszerű felvilágosításáért, de a krétával táblára felvésett ábrái és magyarázatai csak tovább fokozzák a zavarodottságot. A film adatlapja itt szerepelt a fesztivál oldalán.

Krisztics Villő   

A Palm Springs International ShortFest Észak-Amerika egyik legjelentősebb rövidfilmes eseménye. A 7 napos fesztivált immár 29. éve rendezik meg, idén június 20-26 között. A több száz rövidfilmet felvonultató programba mintegy 60 országból érkeznek a max. 40 perc hosszúságú fikciós és nem fikciós filmek (animáció, dokumentumfilm, élőszereplős). A fesztivál versenyprogramjával párhuzamosan zajlik a Film Market és a Forum is, ahol kerekasztalokkal, interaktív eseményekkel és kurzusokkal várják a szakmabelieket.

Immaculate

Villőt korábbi filmjével a Cannes Lions Fesztivál Young Director Awardjára is jelölték. Az Eterna a rendező diplomafilmje volt. Korábbi munkáját, a Macskám, mint Szókratész című rövidfilmet a világ egyik rangos függetlenfilm-fesztiválján, a Párizsban évről évre megrendezésre kerülő ÉCU - The Independent Film Fesztiválon a legjobb diákfilmnek választották.  

 

Eterna

Az Eterna főszereplője Elle, tehetséges, de szégyenlős fotós, aki számára mindennél fontosabb a beilleszkedés és a művészként való boldogulás. Az életébe az hoz fordulatot, hogy napvilágra kerül az Eterna nevű tabletta létezése, mely megállítja az öregedést, ám az örök életet csak egy csapat kiváltságos szerezheti meg, Elle pedig természetesen szeretne a tablettát birtokló elithez tartozni.