A rendezővel és a producerrel készült interjúnk ITT olvasható.Nézz meg egy rövid részletet a filmből!

Cristina Grosan egy éve végzett a MOME Média Design szakán. Diplomafilmjét, az Együtt című alkotást szintén Nedeczky Dóra producerrel, Nyoszoly Ákos operatőrrel és Meller Anna vágóval közösen készítette el. A kisfilmnek honlapja is készült, amely bővebb tájékoztatást ad az alkotásról.

A Sarajevo City of Film a filmfesztivál tehetséggondozó programja. Az év folyamán pályázatot hirdetnek a szervezők, majd a nyertesek leforgathatják a kisfilmjüket Szarajevóban. A nemzetközi verseny három nyertes filmterve ugyanannyi támogatást és időt kap a gyártásra. A premiereket a szarajevói filmfesztiválon tartják, ahol szakmai zsűri díjazza a legjobbat.

2012-ben Nagypál Orsolya Körforgalom című filmje nyert ugyanitt. Hagyományosan a nyertes kisfilmjét levetítik a fesztivál legnagyobb, 3000 ember befogadására alkalmas szabadtéri mozijában.

A fesztivál Operation Kino című válogatásában a Tóth Orsi és Rába Roland főszereplésével készült Csendesek című holland-magyar koprodukciót, Ricky Rijneke első játékfilmje is szerepel.

A szarajevói filmfesztivál rövidfilmes és dokumentumfilmes versenyében is látható magyar alkotás: a két mezőnyben Dési András György és Móray Gábor Valaki vacsorára című rövidfilmje, valamint Groó Diana Regina című dokumentumfilmje indul a Szarajevó Szíve-díjért, amely a szombati díjátadón kerül átadásra.

holday at the seaside 420