Holiday at the Seaside - hangulat videó (szereplő: Nyáry Luca)


A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, a szarajevói és a berlini Talent Campuson is résztvevő Grosan Cristina magyarul forgatta le egy testvérpár különös szerelmét elmesélő Együtt (Carry Me Away) című előző kisfilmjét, amit a Daazo.com által szervezett Friss Hús vetítés keretében lehet legközelebb megnézni március 28-án a Toldi moziban.



Együtt - előzetes


Az előző évekhez hasonlóan a projekt részeként idén is rendeznek workshopot fiatal producereknek: a szerb Dragana Jovanović-on és a horvát Luka Venturin-on túl, Nedeczky Dóra is lehetőséget kapott a programon való részvételre. A producerek gyakorlati tapasztalatot is szereznek majd a készülő kisfilmekben való munkájuk során. Nedeczky Dóra az ELTE BTK esztétika és film szakán végzett, majd dolgozott az Inforg Stúdióban és Pusztai Ferenc mellett a KMH Filmnél, és folyamatosan képezte magát, részt vett a Berlinale Talent Campuson, az EAVE-n és a MAIA programokon, most éppen a 4Corners közreműködője. Producerként dolgozott együtt Grosan Cristinával az Együtt című kisfilmen.

holiday ss2 500


A Sarajevo City of Film program célja, hogy lehetőséget biztosítson a kelet-közép-európai országok fiatal, tehetséges rendezőinek filmjeik megvalósítására. A program anyagi, művészeti és technikai segítséget is nyújt - korábban Lakos Nóra (Edina), Ujj Mészáros Károly (Alena utazása) és Béres Dániel (Waiting) is készítettek rövidfilmet a bosnyák fővárosban - a filmeket a Daazó csatornájában lehet megnézni. Tavaly Nagypál Orsi filmjét, a Körforgalmat Angelina Jolie is megtekintette a szarajevói vetítésen - a kisfilm legközelebb március 28-án a Toldi moziban nézhető meg.

A májusban elkészülő filmet az augusztus 16-24. között megrendezésre kerülő Szarajevói Filmfesztiválon mutatják be.