Lovrity Anna Katalin a Rozi és Zafír című sorozatával jutott be a CEE Animation Workshop programjába. Az óvodáskorú nézőknek szóló, huszonhat, egyenként ötperces részből álló sorozat a CUB Animation gyártásában készül, producere Gelley Bálint, aki szintén elkíséri a workshopra a projektet. 

A szinopszis szerint Rozi és Zafír kalandjai szeretetre, kedvességre és empátiára nevelnek, a középpontban egy ötéves kislánnyal és legjobb barátjával, egy bölcs kék lóval. Az epizódok önálló történetek, mindennapi helyzetekből merítenek ihletet. Kulcselemük, hogy a varázslat a jó szándékból ered, a szereplőknek pedig mindig tenniük kell érte, hogy létrejöjjön. 

Rozi és Zafír

A Kreatív Európa MÉDIA támogatásával megvalósuló CEE Animation Workshop során az alkotók nemzetközi szakértők segítségével fejleszthetik projektjeiket, egy éven keresztül. A Rozi és Zafír pilot epizódja korábban a régió legjelentősebb animációs pitch fórumán, a CEE Animációs Fórumon is részt vett. 

Lovrity Anna Katalin 2016-ban végzett a MOME Anim animációs rendező mesterszakán. Vulkánsziget című diplomafilmjét a 2017-es Berlinale Generation programjában mutatták be. 

Forrás: CEE Animation / Címlapkép: Lovrity Anna Katalin