A Golden Globe mögött álló cég, a Dick Clark Productions három munkatársát bocsátotta el a viselkedésükre tett panaszok kivizsgálása után – írja a Deadline és a Hollywood Reporter.

Hamdy szélsőséges, antiszemita és terrorizmust támogató megnyilvánulásai, tweetjei miatt került az elbocsátottak közé. Az újságírót 2021-ben vették fel a szavazótestületbe, miután a Los Angeles Times megírta, hogy a szavazók között egyetlen fekete bőrű tag sincsen.

A Los Angelesben élő Hosain és Návai a Golden Globe alkalmazottai voltak, és évtizedek óta a Hollywood Foreign Press Association (Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége, HFPA) tagjai. A HFPA júniusban szűnt meg, őket vásárolta fel az Eldridge Industries a díjátadó gálát szervező Dick Clark Productions (DCP) céggel együtt – az ő munkatársaik voltak Návaiék. 

A szervezetnek tavaly volt másik magyar tagja is: Csákvári Géza 2022-ben nyert felvételt a HFPA szavazóbizottságába, így az év legfontosabb filmes teljesítményeiről 102 szavazótárs mellett ő is dönthetett, de nem volt rendes tagja az egyesületnek. 

A Golden Globe hamarosan bejelenti a 76 országból származó 300 szavazója névsorát. A következő díjátadót 2024. január 10-én tartják.

Forrás: Deadline / Hollywood Reporter
Címlapkép: Átlátszó