A 2018-ban bemutatott előadás felkavaró vízió a modern nőkről, akik azért harcolnak, hogy maguk dönthessenek a saját életükről - olvasható a Vígszínház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. A Közép-Európában játszódó családtörténet általános érvényét bizonyítja a produkció zajos sikere Avignontól Athénig szerte Európában és a belőle készült film világsikere.

"Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata drámaíró minden szereplőt nagy empátiával ábrázol, nem ítélkeznek, nem illetik kritikával a családi asztal körül összegyűlt szereplőket. Az előadás bensőséges hangulatával, részletgazdag, valósághű történetével és a színészi alakítások érzékenységével ragadja meg a nézőt" - áll a produkció ismertetőjében.

Az előadás lengyel nyelven, magyar és angol felirattal látható. A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.

A darab alapján készült film 2021 januárjától látható a Netflixen, A gyermekét elvesztő anyát megformáló Vanessa Kirbyt Oscarra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriájában. "Martha gyásza nem a felszínen, hanem a mélyben eltemetve zajlik, amihez olyan színészre volt szükségük, akinek pár rezdülésében is óriási érzelmi viharok kavarognak" - méltattuk játékát a kritikánkban.

Izgalmas lesz látni más színészek előadásában ugyanazt a történetet. Az előadásban szereplő hét színész közül négy kapott díjat a kaliszi színházi találkozón; a női főszerepet eljátszó Justyna Wasilewska pedig elnyerte a Teatr szaklap Aleksander Zelwerowiczról elnevezett legjobb színésznek járó díját is. További információ ide kattintva érhető el.

forrás: MTI