A The Crowded Roomot antológia sorozatként jellemzi az Apple gyártó cég, amely olyan emberek inspiráló történetét mutatja be, akik sikeresen megküzdöttek, és megtanultak sikeresen együtt élni a mentális betegségükkel. A The Hollywood Reporter híre alapján a rendezés mellett Mundruczó az executive producere is lesz a vállalkozásnak.

Az első évad thrillerként épül fel, részben az író és executive producer, Akiva Goldsman életén, illetve Daniel Keyes The Minds of Billy Milligan című díjnyertes önéletrajzán alapul majd. Goldsman hosszú múltra tekint vissza Hollywoodban, ő írta többek között Az ügyfél, az Egy csodálatos elme és A da Vinci-kód forgatókönyvét.

Amanda Seyfried

Seyfried egy klinikai szakpszichológust alakít, aki pályája addigi legnehezebb esetével kénytelen megbirkózni. Egyedülálló anyaként ránehezedő feladatok és a karrierje között próbál egyensúlyozni, ami csak kevéssé megy neki, és valahogy mindig a páciensei kerülnek előtérbe. Holland a Billy Milliganről mintázott főszereplőt játssza majd el, ő volt az első, akit felmentettek bűncselekmény alól disszociatív személyiségzavarra hivatkozva. 

Tom Holland

Az Oscar-jelölt Pieces of Woman alighanem sok szakmabeli érdeklődését felkeltette Hollywoodban, a The Crowded Room mellett a Proxy című sci-fi rendezői székébe is Mundruczó Kornélt hívták meg, Blake Lively főszereplésével forgatja majd azt a filmet.

címlapkép: Mundruczó Kornél a Pieces of a Woman sajtótájékoztatóján a Velencei Filmfesztiválon / fotó: Giorgio Zucchiati