A nagy sikerű Kontroll rendezője új alkotásában több mint tíz év újra Magyarországon forgat. A rendszerváltás utáni Magyarország leghírhedtebb bankrablójának a történetét egy látványos és izgalmas filmben szeretné elmesélni. A Viszkis film célja az is, hogy megmutassa, miként tudott a média bulvárhőssé emelni egy bűnözőt a kilencvenes években.

Az események mögé tekintve Ambrus Attila személyiségének változása és az elfogása utáni nyomozás részleteit is bemutatja a film, amely a valódi eseményeket fikciós elemekkel keveri. A sztori kialakításához segítséget nyújtott Ambrus Attila is, akivel Antal Nimród még 2013-ban véletlenül találkozott egy vásáron, ahol az egykori bankrabló saját kerámiáit árulta.

Antal Nimród Ambrus történetén keresztül izgalmas lehetőséget lát arra is, hogy a nézők számára bemutasson egy különös világot, melyet eddig olyan filmklasszikusokból ismerhettek, mint például az 1967-ben bemutatott Bonnie és Clyde, vagy az 1972-es A keresztapa.

A rendező elmondása szerint a Viszkis a humort, a látványos akciójeleneteket sem fogja nélkülözni, így szórakoztató és közönségvonzó alkotás lesz. A szereplők névsorát csak a május végén kezdődő forgatás előtt hozzák nyilvánosságra. A Viszkis filmet nem kevesebb, mint 130 különböző helyszínen forgatják majd, többek közt  
olyan erdélyi vidéken is, amelyhez Ambrus Attilának számtalan személyes élménye kötődik.

Az operatőr Szatmári Péter (Liza, a rókatündér, Kincsem), a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, A vizsga) lesz. A film producere a Kontroll-t is jegyző Hutlassa Tamás. A Filmszakmai Döntőbizottság határozata alapján a Filmalap 1,1 milliárd forinttal támogatja Antal Nimród mozifilmjének a gyártását, ami a tervek szerint 2017 tavaszán lesz látható a mozikban.

(Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap)