A Menjek/Maradjak dokumentumfilm-sorozatot és társadalmi vállalkozást jegyző SpeakEasy Project február 28-án, szombaton, az esti órákban mindenki számára megtekinthetővé teszi legutóbbi, Menjek/Maradjak: London című dokumentumfilmjét, amely attól fogva ingyenesen elérhető lesz az interneten.

A tavaly nyáron bemutatott Menjek/Maradjak: London című film a közelmúltban Londonba vándorolt fiatalok életét, életérzését, dilemmáit mutatja be dokumentarista eszközökkel. "Nagyon sok emberrel beszélgettem a film kapcsán, olyanokkal is, akik elmentek, olyanokkal, akik maradtak. Olyanokkal is, akikben egyáltalán felmerült ez a kérdés. Az az érdekes, hogy mindenki személyes tapasztalatának megfelelően tud azonosulni a karakterekkel. Nem tudom, mennyire lehet ezt a kérdést mélyre menően megválaszolni, így mi inkább arra koncentrálunk, hogy bemutassuk ezeket a történeteket, amiket mi tipikusnak vagy nem tipikusnak gondolunk" - mesélte a Filmhunak adott korábbi interjújában Imre Loránd Balázs rendező.

Nézz bele a filmbe!

A Menjek/Maradjak csapata jelenleg egyszerre két nagyobb szabású epizódon dolgozik. Az Inside Berlin munkacímű film berlini bevándorlók életét követi végig egy teljes éven keresztül. Érdekessége, hogy az eddigi filmek rendezője, Imre Loránd Balázs, maga is Berlinbe költözött, és szereplője is a filmnek. A Sweet Home munkanevű dokumentumfilmet Tusor Bálint rendezi. A neves angliai National Film and Television Schoolban tanult filmes szakember első rendezéséről van szó, amely a hazaköltözés örömeit és konfliktusait örökíti meg.

A készülő filmek előzetesei hamarosan szintén elérhetők lesznek online, sőt, hosszabb részletek is megtekinthetők majd a Trafóban, március 1-jén, a Kodály Method – Afterjka – Speak Easy Project: ENNYI! program keretében, ahol az alkotók a Kodály Method és az Afterjka csapatával együtt mutatkoznak be. A rendezvényből befolyt bevételekkel teljes egészében az alkotókat támogatják.