Kis András János többek között arról írt bejegyzésében, hogy az édesanyja életében voltak örömteli időszakok és nagy csalódások, az elmúlt pár év például az egyik legszebb időszaka volt. A Mindenki a legjobb kisfilm kategóriájában győzedelmeskedett a 2017-es Oscar-gálán, Deák Kristóf rendező mellett a producer is megkapta a szobrot. "A támogatók rengeteg erőt adtak neki" - emlékezett vissza a fia, de Udvardy végül alul maradt a rák elleni küzdelemben.

Az IMDb tanúsága szerint Udvardy a hetvenes évektől dolgozott a filmiparban, közgazdász végzettségű producerként és gyártásvezetőként. Legutolsó munkája a Deák Kristóf által rendezett A legjobb játék volt. Deák így búcsúzott tőle Facebookon: "Drága Ancsa, nyugodj békében... És köszönök mindent, nélküled soha nem sikerült volna!"

Az NMHH közleményében Kollarik Tamás Médiatanács-tag őszinte részvétét fejezte ki a családnak, a hozzátartozóknak és mindazoknak, akik szerették őt. Felidézte Udvardy Annával kapcsolatban: "kiváló szakember és jó ember volt. Legendás alakja a magyar filmgyártásnak. Elévülhetetlen érdemei vannak a Médiatanács mecenatúratámogatásából készült Mindenki című film Oscar-díjában is, nélküle nem sikerült volna az elismerés megszerzése. Osztozunk a család fájdalmában."

címlapfotó: MTI/Szalai Eszter