13 évvel A fantasztikus Róka úr után ismét egy Roald Dahl-adaptáción dolgozik Wes Anderson. A Francia Kiadáshoz hasonlóan a The Wonderful Story of Henry Sugar is egy antológiafilm lesz az azonos című novelláskötet hét történetét alapul véve. 

Az 1977-ben megjelent könyvet a gyerektartalmairól ismert író az idősebb közönségnek szánt. A címadó novellát Dahl egy 1952-ben megjelent cikke inspirálta a pakisztáni Kuda Buxról, akinek be volt varrva a szeme, mégis képes volt látni. Henry Sugar szert tesz a történetben egy könyvre, aminek a segítségével képes átlátni különböző tárgyakon és még a jövőt is képes megjósolni. Kivételes képessége különböző kalandokba sodorja bele, például a maffia elől kell menekülnie. A Deadline úgy tudja, hogy három külön történetből fog állni a film, amely a Róka úrral ellentétben élőszereplős feldolgozás lesz. 

A címszereplő Henry Sugart Benedict Cumberbatch fogja alakítani, aki más szerepekben is fel fog tűnni a személyével összefűzve a különböző részeket. Amúgy a brit színész egyik kedvenc filmje a Tenenbaum, a háziátok. A Netflix 2021 őszén vásárolta meg az összes Dahl-mű megfilmesítési jogát, alighanem a Henry Sugart más saját gyártásű Dahl-feldolgozások követik majd a streaming szolgáltató kínálatában. A The Hollywood Reporter kinyomozta, hogy Cumberbatch mellett Dev Patel, Ben Kingsley és Ralph Fiennes is szerepet kapott a filmben, közülük Patel és Kingsley is először forgat Andersonnal.

Benedict Cumberbatch

A Francia Kiadás bemutatója óta a rendező rekordgyorsasággal leforgatta az Asteroid City-t, melyről annyit tudni, hogy egy Európában játszódó szerelmi történet. A hírek szerint minden eddigi Wes Anderson-filmnél több sztár lesz benne. A Spanyolországban forgatott filmben feltűnik többek közt Tilda Swinton, Bill Murray, Adrien Brody, Tom Hanks, Margot Robbie, Jason Schwartzman, Scarlett Johansson és Jeff Goldblum is. Izgalmas információ, hogy az Asteroid City Anderson tizedik filmje, amin együtt dolgozott Bill Murray-vel.

A Roald Dahl-adaptáció várhatóan jövő héten kezd el forogni Londonban, szóval még az is elképzelhető, hogy zsinórban három évben látunk egy-egy Wes Anderson filmet: a 2021-es Francia Kiadás után 2022-ben az Asteroid City-t, 2023-ban pedig a The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More feldolgozását.