Májusban kezdődött Krasznahorkai Balázs nagyjátékfilmes bemutatkozásának forgatása. A felvételek várhatóan július közepéig tartanak, a harminc naposra tervezett munkálatok Romániában és Magyarországon folynak. A völgy egy apa-fiú történet, főszereplője egy erdélyi származású magyar orvos, aki az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a szülőfalujába, a Máramarosi-havasok közé. Megérkezése után találkozik tizenhét éve nem látott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.  

A főszereplő orvost Molnár Levente (Apró mesék) alakítja, mellette Babai Dénes, Kovács Lajos és Orbán Levente is látható lesz a filmben. A forgatókönyvet Krasznahorkai Balázs, Lovas Balázs és Lengyel Balázs (Lajkó - Cigány az űrben) jegyzi. A filmet Réder György (Brazilok, Lajkó - Cigány az űrben) fényképezi, producerei Reich Péter és Szántó Gábor, gyártói a Pipacs Films és az AGA Media. A völgy megvalósítását a Filmalap 289 millió forintal támogatta. Forgalmazója a Mozinet. 

Krasznahorkai Balázs rendező az SZFE-n diplomázott, korábbi kisfilmjei között az erdélyi magyar özvegyasszonyok sorsát megmutató Omori asszonyok című dokumentumfilm is szerepel.

Borítókép: Molnár Levente A völgy forgatásán / Forrás: Cineurope