A kínálatban ezúttal is elsősorban olyan művek szerepelnek, melyek hiányoznak a mozik jelenlegi műsoráról, ugyanakkor a nézői visszajelzések alapján igény mutatkozik rájuk. Ezek közé tartozik két, többek között a legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelölt remekmű (A messzi dél vadjai, Philomena – Határtalan szeretet), és az alkotók között olyan jól ismert nevek sorakoznak fel, mint Bernardo Bertolucci (Én és te) vagy éppen Sarah Polley (Apáim története).

Premier előtt vetítik az Oscar-díjas Volker Schlöndorff feszült történelmi filmjét, Az utolsó éjszaka Párizsbant. A film a huszadik századi európai történelem egyik legtitokzatosabb történetét meséli el: hogyan menekült meg Párizs és lakossága a teljes pusztulástól 1944-ben.

mozinetfilmnapok2 600

A vetítések egységesen kedvezményes, 900 forintos helyárral látogathatók. Három vetítés után beszélgetést is szervez a Mozinet: a vasárnapi Az utolsó éjszaka Párizsban után Ungváry Krisztián tart előadást Budapest ostromáról, a Borgmanról a Prizma Filmművészeti Folyóirat munkatársai (Sepsi László és Jankovics Márton), a Frances Ha kapcsán pedig Sediánszky Nóra és Somorjai Enikő beszélgetnek. A vetítések előtt a jegyet váltók között a Művész mozi munkatársai a vetített film plakátjait sorsolják ki.

Jegyek augusztus 14-től kaphatók a Művész moziban, illetve a Művész mozi oldalán. Az eseményhez ITT lehet csatlakozni.