A Mozinet elsődleges missziójának mindig is a filmértő közönség megteremtését és kiszolgálását tekintette. Igyekeztek és a későbbiekben is igyekezni fognak irányt mutatni az igényes filmeket keresőknek és olyan háttérinformációkat, elemzési szempontokat adni olvasóinknak, amelyek segítik és elmélyítik az értékes filmek befogadását. Különösen szomorú számukra, hogy a következő tanévben nem tudják folytatni középiskolás rovatukat, amellyel eddig több mint 500 magyarországi és határon túli középiskolai mozgóképkultúra tanár munkáját segítették.

 

mozinet_500


Továbbra is vallják, hogy a mozgóképkultúra szerves része kulturális életünknek és az igényes filmek nézőinek kinevelését segítenie kell az állami kultúrpolitikának.

Sajnos a Nemzeti Kulturális Alap Mozgókép Szakkollégiuma önmagában képtelen a terület elégséges támogatására. A Magyar Mozgókép Közalapítvány egy évvel ezelőtti fizetésképtelenné válása óta nem állt fel egy új támogatási struktúra, amely a filmkultúra terjesztőit – a filmes szaklapokat és -könyvek kiadóit, az art mozikat, az art filmek forgalmazóit, a fesztiválokat, a filmes képzéseket – dotálná. Ha tovább késlekedik az új támogatási rendszer elindítása, az felbecsülhetetlen károkat okoz a kulturális életben.

A Mozinet Magazin július-augusztusi lapszáma szeptember végéig még kapható az újságosoknál.