Ugyan két streaming szolgáltató (Filmio, Netflix) kínálatában is elérhető a Mesék a zárkából, de most végre azok is örülhetnek, akik inkább a moziélményt preferálják a képernyő helyet. A filmet a Cirko-Gejzír mozi vette fel a műsorára, a héten három alkalommal (június 28., 29., 30., 18:00) is látható a fővárosi művészmoziban. 

A Mesék a zárkából című dokumentumfilm korábban a legjobb magyar filmnek járó díjat vihette haza a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválról (BIDF). Visky Ábel mozija a fogvatartottak által írt mesék világán keresztül mutatja be a börtönbüntetés miatt szétszakadt családtagok kapcsolatát. A filmben börtönben lévő apák írnak meséket gyermekeiknek, ezek alapján pedig mesefilmek készülnek saját maguk és a gyermekeik főszereplésével. A filmben bemutatott alkotói folyamat során lehetőségünk van belelátni a fogvatartottak és családjaik párhuzamosan zajló életébe, és azokba a képzeletbeli világokba is, amelyekben a szereplők szabadon találkozhatnak egymással.

A Mesék a zárkából magyar-horvát-angol koprodukcióban készült a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában, producere Gyárfás Eszter, executive producere Petrányi Viktória, gyártója a Proton Cinema volt.

A vetítésekre itt lehet jegyet vásárolni. 

Forrás: Cirko-Gejzír / Címlap: Mesék a zárkából