A Post Mortem a legjobb rendezés díja mellett elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést is, a könyvet Zánkay Piros írta. "2013-ban A vizsga című filmemmel már jártam ezen a fesztiválon, így most kifejezetten örvendetes a visszatérés. Akkor ebben a fő versenyben a horror egyik mai nagymestere, az Az rendezője, Andy Muschietti a Mama című filmjével kapta ezt a díjat, ami különösen értékessé teszi számomra ezt az elismerést” – nyilatkozta Bergendy Péter rendező. A rendezővel korábbi podcast adásunkban beszélgettünk horrorfilmjéről.

Horváth Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje a Rendezők Hete válogatásban szerepel, ebben a szekcióban lett a legjobb film, illetve Stork Natasa a legjobb színésznő. Stork Natasa itt mesélt nekünk a filmmel kapcsolatos élményeiről. 

Stork Natasa a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre c. filmben / Fotó: Mozinet

A Post Mortem tavaly októberben indult el a fesztiválokon, horrorfilmes és a varsói fesztivál is meghívta válogatásába, Triesztben a RAI4 televízió különdíját, valamint a Méliès zsűri elismerő oklevelét is elnyerte. A film idén ősszel eljut a hazai mozikba is.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a filmfesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai. Legutóbb Clevelandben nyerte el a Legjobb közép-kelet-európai filmért járó elismerést. A közeljövőben Európa szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz. Kritikánk itt olvasható róla.

Bővebben a Fantasporto fesztiválról a hivatalos oldalon lehet olvasni.  

Forrás: NFI 
Címlapkép: Klem Viktor és Schell Judit a Post Mortem c. filmben / Fotó: Intercom