Az NFI Inkubátor Programjában készült Veszélyes lehet a fagyi-t a New York-i Filmhéten láthatta először a külföldi közönség. A fesztivál évről évre olyan nemzetközi válogatással várja a közönséget, amiben a már befutott rendezők mellett az elsőfilmes alkotók is bemutatkozhatnak.

Stork Natasa kettős főszerepet alakít Szilágyi Fanni filmjében, a történet egy egypetéjű ikertestvérpárról szól, akik a külső hasonlóságok ellenére különböznek egymástól: Éva gazdag feleségként neveli kisfiát, míg a radiológus Adél munkájába menekül a magány elől. Egy nap belép az életükbe Ákos, aki megtestesít mindent, amire a két nő vágyik.

„Nagyon boldog vagyok, és hálás Szilagyi Fanni rendezőnek és mindazoknak, akik ezen a filmen dolgoztak. Általában igaz, de itt fokozottan, hogy egy szerep megformálásához elképesztő csapatmunka szükséges. Ez a díj egy közös elismerés. Bízom benne, hogy a magyar közönségnek is tetszeni fog ez az érzékeny és varázslatos történet.” - nyilatkozta Natasa.


Stork Natasa partnere a filmben Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi, a producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, rendezője Szilágyi Fanni. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte. A Veszélyes lehet a fagyi a Partnerfilms gyártásában valósult meg és itthon országszerte november 17-től lesz látható a Mozinet forgalmazásában. 

Forrás: NFI