2024. május 31. és június 6. között a neves New York-i BAM Theater mozivásznán Pálfi György filmjei lesznek láthatók. Hét nagyjátékfilmet (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut: Hölgyeim és Uraim, Szabadesés, Az Úr hangja, Mindörökké), valamint egy rövidfilm válogatást (Hal, Táltosember, Nem leszek a barátod) mutatnak be. A Dekanalog filmforgalmazó cég a Hukkle (2002) című film felújított digitális kópiájának amerikai forgalmazásával köti össze a retrospektív vetítést.

Hukkle

A BAM Theater így ír az eseményről: „Pálfi György filmrendező a 21. századi kelet-európai filmművészet egyedülálló hangja. A dialógusoktól mentes krimitől a történelmi horroron át a többrétegű sci-fiig változatos és nagyívű kísérleteket hoz létre a vásznon. Ez a Pálfi pályafutását átfogó gyűjtemény munkásságának első New York-i retrospektív tárlata, amely ritka lehetőséget kínál egy látnoki magyar művész izgalmas stílusának megismerésére. Az egy hetes programsorozatban látni lehet debütáló játékfilmjének, a Hukklénak új, 4K felbontású digitálisan felújított változatát, valamint egy korai rövidfilmekből álló összeállítást is."

Az eseményen közönségtalálkozó is lesz, amelyen részt vesz Pálfi György, Ruttkay Zsófia forgatókönyv-író és Ubrankovics Júlia színésznő, a Mindörökké című film főszereplője.

Forrás: Vertigo Média / Címlapkép: Szabadesés