A The Film Stage oldalán jelent meg a hír, hogy a Dekanalog forgalmazócég 20 évvel a magyar premier után Amerikában is bemutatja Pálfi György Hukkle című filmjét. Mi több, új előzetes és amerikai plakát is érkezett hozzá.

Öregúr csuklik a padon, részeg fiú horkol a kocsin, jóságos arcú nénike gyöngyvirágot szed a réten, asszonyok varrnak a varrodában. Férfiak kugliznak a kocsmában, a méhész kipörgeti a mézet, aratógép aratja a búzát, amiből a malomban liszt, majd a nagymama konyhájában nokedli lesz. A rendőr pedig gyilkosságok után nyomoz. 

2002. október 24-én mutatta be a Mokép a hazai mozikban Pálfi György legelső nagyjátékfilmjét, a Hukklét. A szinte párbeszéd nélküli krimi operatőre a rendező visszatérő alkotótársa, Pohárnok Gergely, hangdizájnere pedig Zányi Tamás volt. A 33. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó díjat és nemzetközileg is számos fesztiválon aratott sikert. Észak-Amerikában ősszel tűzik műsorra a filmet.

 

15 éves a Hukkle

Pálfi György első nagyjátékfilmjét 2002. október 24-én mutatták be a hazai mozik, de csakhamar bejárta az egész világot, sorozatban nyerve a különleges fesztiválok díjait. A szótlan, vidéki krimit Pohárnok Gergely operatőr fantasztikus képei és Zányi Tamás hangvilága kelti életre, a bemutató évfordulójának alkalmából – a sokadik újranézés mellett – Stőhr Lóránt korabeli Filmhus írásával tisztelgünk az alkotók előtt.

Forrás: The Film Stage, Dekanalog