Az Ivan & The Parazol eddigi karrierje legnagyobb koncertjét adta a Budapest Parkban 2023 nyarán. Az erről készült koncertfilm blackjackes analógiára felhúzott címe, a Húszra lapot utalás arra a kockázatra, amit Vitáris Iván és csapata (Balla Máté, Simon Bálint, Springer Márton és a billentyűn közreműködő Szebényi Dániel) vállaltak: a zenekar jövőjét alapvetően határozta volna meg, ha nem jó a könnyűzenei lapjárás. A sikerek és a koncertfilm előzetese alapján úgy tűnik, hogy megérte húszra lapot húzniuk.

A Halmos Ádám rendezte és Tóth Fabó által fényképezett film egyedülálló betekintést nyújt a zenekar életébe, a felkészülés vidám és feszült pillanataiba, valamint a nagyszabású koncertbe is. "Nagyon remélem, hogy ma úgy mentek haza, hogy ez a Valhalla volt..." – mondja Iván a közönségnek, de a backstage-ben zajló előkészületekből az is kiderül, hogy a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert szeretett volna lógni az Ivan & The Parazol tagjaival, illetve hogy az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy van-e dobverő a színpadon.


Az Ivan & The Parazol 2010-ben alakult Budapesten. Zenei stílusukra, valamint színpadi megjelenésükre is a '60-as és a '70-es évek rockzenei kultúrájának a keveredése jellemző. ,,Létrehozni egy produkciót, ami nem ismer országhatárokat, ahol kompromisszumokról csak egymást közt lehet szó, ami megmutatja, hogy hogyan játsszák most a rock ’n’ rollt, amivel kreálhatnak egy saját, folyamatosan táguló zenei játszóteret.” – Foglalja össze a banda vállalásait weboldaluk bemutatkozó szövege.

 

A Húszra lapot premierje a nyár folyamán várható a MAX streamingszolgáltató felületén.