"Ön szerint miről szólnak mindennapi döntéseink? Mondja el nekünk film vagy fotó formájában!" - így szól a Faludi Ferenc Akadémia felhívása, amelyre amatőr filmesek és fotósok munkáit várják.  A  filmszemlére módosított határidővel, október 2-ig várják az alkotásokat, melynek idei témája a döntés. A filmes kategóriába kisjáték-, kísérleti, és dokumentumfilmekkel is lehet nevezni. Az előzsűri által versenybe válogatott filmek vetítési helyszíne november 6-7-én az ART+Cinema (1074 Bp., Erzsébet körút 39.) lesz, a fesztivál hagyományos módon az Uránia Nemzeti Filmszínház nagytermében zárul a második napon.

A versenybe került alkotásokból a neves szakmai zsűri kategóriánként három győztest hirdet, de több különdíjban is részesülhetnek a jelentkezők. A díjak között szponzoraink és az akadémia nyereményei, illetve eszközfelajánlások szerepelnek.

A nevezéseket online vagy postán lehet beküldeni aláírt nevezési lappal. Minden technikai információ megtalálható a Faludi Ferenc Akademia weblapján, illetve a szemle facebook oldalán.