A Kilépő főszereplője egy férfi (Nagy Norbert), aki egy üres vasútállomáson ragad, miután autójából kifogy a benzin. Ezután felhívja egy uzsorás, és azonnali fizetést követel, vagy ki tudja mi történik.

A Kilépő forgatókönyvét két éven át írta Százados Miklós rendező, valamint Baraczka Gergő és Bárdos Péter. Maga a film 10 nap alatt forgott le Szathmári Tamás társoperatőrrel. A rendező több mint két évig maga vágta a filmet, a speciális effekteket pedig Kádas Péter és Bárány Gábor hozta létre. A film egyetlen szereplője Nagy Norbert. A függetlenfilm állami támogatás és egyéb finanszírozás nélkül, önerőből készült, a forgatás Magyarországon zajlott.

A film zenei hangulatát a Tankcsapda Nincsenek szavak dala ihlette, aminek témája annyira passzol a tematikájához, hogy a zenekar egy együttműködés keretében a számhoz készült klipben fel is használta a Kilépő jeleneteit és helyszíneit. Emellett Krúbi, Péterfy Bori és Kovácsovics Fruzsina is közreműködik a filmben. 

 

A Kilépő számos nemzetközi és hazai díjat nyert, többek közt a legjobb külföldi film lett a Vegas Movie Awards-on, Vilniusban az Iconic Images Filmfesztiválon a legjobb horror/thrillernek választották, a Bujtor István Filmfesztiválon pedig az utómunkáért kapott különdíjat. Emellett számos filmfesztivál vetítette versenyprogramjában világszerte, és folyamatosan hívják újabb fesztiválokra is.

A film alkotói fontos üzenetnek tartják, hogy nemzetközi szinten is sikeres filmprodukciók születhetnek óriási költségvetés nélkül, ha megvan a lelkesedés, elszántság és a szakma iránti alázat a készítőkben. 

A Kilépő megtekinthető a Netflix kínálatában.

Forrás: Sweetchili