A magyarok számára harminc éve nem volt olyan izgalmas az Oscar éjszakája, mint az idei: a Saul fia nagy esélyesként van jelen a Legjobb idegennyelvű film kategóriájában. Nemes Jeles László a tavalyi cannes-i filmfesztivál zsűri nagydíja óta folyamatosan a nemzetközi filmvilág középpontjában áll. Január elején Magyarország első Golden Globe díját is elnyerte, amely az Oscar-díj legfontosabb előfutárának számít.

Ex Machina

A közvetítés előtt számos programmal várják az érdeklődőket: az estét egy másik Oscar várományos film vetítésével, Alex Garland Ex Machina című filmjével kezdik, ami nem került itthon hagyományos forgalmazásba. A vetítést egy különleges, Oscar-tematikájú kvíz követi, majd az átadó előtt Pusztai Ferenc producer és a tavalyi tízer Oscar listára jutó Symphony no. 42 rendezője, Bucsi Réka beszélgetnek. Réka nemrég tért haza a 66. Berlináléról, ahol LOVE című animációs kisfilmjével versenyzett.

Tervezett program:
19:00 kapunyitás
19:45 EX_MACHINA (110’)
22:00 QuizNight
23:15 Kerekasztal beszélgetés Pusztai Ferenc producerrel és Bucsi Réka animációs filmkészítővel és Wehli-Nardai Dorinával
01:00 Vörösszőnyeges bevonulás
02:00 Gála

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/571920066307228/, a belépés 00:30-tól ingyenes! A támogatói jegyek elővételben megvásárolhatóak a Creative Selector rendszerén keresztül.

 

(Forrás: Budapest Secret Cinema)