Az Anyám macskája a Flickers’ Rhode Island International Film Festivalon versenyprogramjában vesz részt. A rangos filmfesztivál nyertesei jelölhetővé válnak Oscar- és BAFTA díjakra is. Schnabel Annabella rendezőtől megtudtuk, hogy az amerikai fesztiválon való szerepléssel diplomafilmje teljesítette a Diák Oscar-díjra való jelölés feltételeit, mivel ez a harmadik hivatalos kvalifikációval rendelkező filmfesztivál, amin az Anyám macskája versenybe jutott. A 40. alkalommal megrendezésre kerülő rövidfilmfesztivál augusztus 8. és 14. között zajlik az Egyesült Államokban.

Az Anyám macskája története szerint a harmincas éveiben járó furry, Félix az anyjával él. Élete viszont gyökeres változásnak indul, amikor megkapja álmai állását, amit saját furry-jelmezében végezhet. A férfi lassan kiszakad az anyai elnyomás alól -és bár sűrűsödnek konfliktusai- végül önálló életet kezd.

Anyám macskája

Schnabel Annabella SZFE-n készült diplomafilmjének premierje az A-kategóriás 43. Moszkvai Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjában volt, majd Amerika egyik legrégebbi fesztiválján, az Oscar-kvalifikáló, 52. Nashville International Film Festival NextGen szekciójában versenyzett. 

A film idén tavasszal elnyerte a Best Fiction Film és a Best Young Director díjakat a VIII. Nefiltravane Kino, és a 13. Short to the Point Fesztiválon, júliusban pedig a 29. Chicago Underground Filmfesztiválon versenyez. A film legutóbb meghívást nyert a szintén Oscar-és BAFTA kvalifikáló 70th Melbourne International Film Festival programjába is.