Gyarmathy Lívia Táncrend és Cakó Ferenc Randevú című alkotását, valamint Antal Nimród Kontroll-ját hívta meg idén Spanyolország legelső filmfesztiválja, az 1956-ban alapított Semana Internacional de Cine Valladolid-ban. A hétvégén kezdődött mustrán a Táncrend és a Randevú a rövidfilmek mezőnyében, a Kontroll pedig a közönségdíjért kel versenyre. Gyarmathy Lívia, a fesztivál vendégeként kíséri el alkotását a seregszemlére.

Sao Paolo nemzetközi mustráján Janisch Attila Másnap című filmje kel versenyre. A brazíliai fesztivált október 22. és november 4. között rendezik meg, programjában több mint 300 filmet mutatnak be, melyek 66 ország filmművészetét képviselik.

A Kijevben hét végén kezdődött MOLODIST filmfesztiválon a Kontroll és Esztergályos Krisztina Parkélet című rövidfilmje száll ringbe október utolsó hetében.

Papp Bojána A tévé és én című dokumentumfilmje az ASTRA Filmfesztivál nagydíjáért kel versenyre Romániában, Nagyszeben városában. A tévé „varázsát” bemutató alkotást a budapesti filmszemle különdíjával tüntette ki februárban, majd megosztott fődíjat nyert Sepsiszentgyörgyön.