A Négy évszak az űrben „csillagok és a Föld között játszódó történetek füzére az egymásrautaltságról”, és arról, hogy „mindannyian bűnbeestünk, és hogy hogyan viseljük ennek következményeit”. A filmben feltűnik egy orosz asztronauta, egy olasz illuzionista és egy magyar kriminál-pszihológusnő is. A szereplők között lesz 3 orosz színész, egy olasz, valamint más magyar színészek mellett Tóth Ildikó, László Zsolt, Balla Eszter, Pindroch Csaba és Kállai Ferenc.

Az Én, te, ők egy francia tolmácsnőről szól, aki Strassburgban megismerkedik egy magyar és egy német férfival. A film hármójuk történetét meséli el három különböző módon, a három szereplő szemszögéből.

Pacskovszky József a filmhunak elmondta, hogy a Négy évszak…A boldogság színe lírai, groteszk, ironikus hangvételét folytatja, „kosztolányis” humorral. Az Én, te, ők inkább A mi szerelmünk drámai, „truffaut-os” vonalába illeszkedik.

A Négy évszak… a Sándor Pál vezette Hunnia Filmstúdió első nagyjátékfilmje lesz. A forgatókönyvet a producerrel és Gózon Francisco opertőrrel közösen jegyzi a rendező. Pacskovszky, aki egyébként egyedül dolgozott idáig a forgatókönyvein, a közös alkotómunkával nagyon elégedett. Az együttműködés úgy zajlott, hogy a rendező írta a történetet, majd két partnerével napokat ültek a könyv fölött, és alaposan kivesézték azt.

A film nagyon alacsony költségvetésből készül, miként A boldogság színe is, ahol mindössze 22 forgatási napra volt lehetőség. Ezúttal sem lesz sokkal több – 33-35 nap alatt kell elkészülniük a felvételekkel.

A Filmplus égisze alatt készülő Én, te ők hosszú távú terv, mondja Pacskovszky. Egy német és egy francia producert már találtak a filmnek, náluk azonban a színész az első: a külföldiek mindenképpen szeretnének vezető színészt megnyerni, aki aztán bevonzza a nézőket a moziba. Így aztán ennek a sikerén is múlik a film további sorsa.