Mit kell tenned?

-    Töltsd fel a filmed bármely videómegosztóra (YouTube, Vimeo stb.), majd a linket küldd a nevezes@budoku.hu címre. (A szervezők minden adatot a jogszabályoknak megfelelően bizalmasan kezelnek.)

-    Töltsd ki az adatlapot, és küldd el a  nevezes@budoku.hu címre. Amennyiben a feltöltött filmet jelszóval védted, az adatlappal együtt azt is küldd a szervezőknek. A feltöltési határidő: 2014. március 28.

Amennyiben az előzsűri beválogatta a filmed a versenyprogramba, vállalnod kell, hogy 2014.  április 22-ig angol felirattal ellátva eljuttatod a megadott címre. (Ha úgy érzed, hogy a felirat elkészítése gondot okoz, lépj kapcsolatba a szervezőkkel, akik tájékoztatnak a rendelkezésre álló lehetőségekről.)

Az előzsűri döntésének, vagyis a szakmai zsűri elé kerülő shortlist nyilvánosságra hozatalának ideje 2014. április 7. 13.00 óra

Eredményhirdetés: 2014. május 11. 19.00


Pályázati feltételek:

1.    A nevezés ingyenes mind az alkotók, mind a producerek számára.

2.    A pályázó a pályázaton való részvétellel automatikusan elfogadja a nevezési feltételeket.

3.    A nevezett filmnek 2013. január 1. és 2014. március 28-a között kell készülnie.

4.    A Pályázat szempontjából “magyar dokumentumfilm”-nek minősülnek azok az alkotások, amelyekben a magyar részvétel a Mktv 3. § szerinti táblázat alapján legalább 75 pontot ér el.

5.    A szervezők fenntartják a jogot, hogy ellenőrizzék, hogy a nevezett alkotás megfelel-e a nevezési kiírásban szereplő kritériumoknak.

6.    A Szervező (Dropout Film Kft. 1061 Bp. Székely M. u. 10. II/1.) a nevezett filmek vetítése esetén semmilyen címen nem fizet kópiabérleti díjat a Budoku ideje alatt szervezett vetítésekért. A filmeket a fesztivál ideje alatt és helyszínein több alkalommal vetíthetik nyilvánosan.

7.    Sem a szervezők, sem az előzsűri nem vállalják a döntéseik indoklását.

8.    A zsűri fenntartja a jogot, hogy további kategóriákat állítson fel és azokban díjakat osszon ki.

A beérkezett filmeket a nemzetközi szakmai zsűri mellett egy diákokból álló zsűri és a közönség is megjutalmazhatja majd.