Március 3-án, pénteken  17:45-kor Szabó István Szerelmesfilm című alkotását nézheti meg a közönség a Filmarchívum által restaurált, digitalizált formában. Később Bernáth Szilárd kisjátékfilmjében, a Fizetős napban Budapesttől keletre, a mélyszegény telepeken uzsorások adnak kölcsönt ötven, száz százalékos kamatra. A tartozások hónapok alatt olyan magasra rúghatnak, hogy az áldozatok már képtelenek visszafizetni a hitelt. 19:45 és 20:15 között a közönség találkozhat a film rendezőjével.

20:15-től a Filmhét pódiumán több előadást is tartanak a szakma képviselői. Először Dr. Kollarik Tamás a NMHH Médiatanácsának tagja és a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora tart tájékoztatót a Mecenatúra programjairól és eredményeiről. Utána Vecsernyés János rendező-operatőr és a Színház és Filmművészeti Egyetem operatőr szakának mesteroktatója bemutatja a Viewfinder nemzetközi operatőri mesterkurzust. A Színház- és Filmművészeti Egyetem az ír Ireland’s National Film School at Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology és az észt Baltic Film and Media School (BFM) of Tallinn University partneregyetemekkel 2017 szeptemberében indítja angol nyelvű, Viewfinder elnevezésű operatőri mesterképzését.  

A 3. Magyar Filmhéten a jövő Oscar-díjas filmeseivel is találkozhatnak a nézők! 20.15-kor a Cinema City Aréna mozi 10-es termében egyetemisták alkotásait vetítik, így a Színház-és Filmművészeti Egyetem, a Kolozsvári Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem Mozgóképkultúra Tanszéke hallgatói is bemutatkozási lehetőséget kapnak.