Március 2-án, csütörtökön, a Filmhét negyedik napján 16.15-kor vetítik a Szürke senkik című tévéfilmet, mely egy első világháborús történet egy magyar-osztrák-román felderítőcsapatról, amely veszélyes küldetésben, ellenséges vonalak mögött kísérel meg felderíteni egy olasz harcállást. A vetítés után, 17.15-kor a közönség találkozhat a film alkotóival (Kovács István rendező, Dévényi Zoltán operatőr, Duszka Péter vágó, Köbli Norbert forgatókönyvíró, Kovács S. József és Björn Freiberg színészek).

16.15-kor vetítik Az Égig érő Fa: A küszöb című animációt. Utána 17.45 és 18.15 között a közönség beszélgethet a rendezőkkel, Nagy Mártonnal, Kovács Mártonnal és Hermán Árpáddal. Versenyprogramon kívül fut Kovács István az Asszonyok lázadása című dokumentumfilmje, mely a délszláv háború kegyetlenségét ábrázolja. A vetítés 18 órakor kezdődik, utána 19:15 és 19:45 között lesz beszélgetés a film alkotóival. A rendező mellett jelen lesz Dévényi Zoltán, operatőr valamint Mezei Áron és Tokár Dániel vágók.

17.15-kor közös éneklésre hívják a Filmhét látogatóit: együtt lehet énekelni a Deák Kristóf filmjében szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával. Utána a nyertes film megtekinthető a Cinema City Aréna mozi 8-as termében. A Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül 18:30-kor Sándor Pál Szerencsés Dániel című filmje pereg majd.

Március 3-án, pénteken  17:45-kor Szabó István Szerelmesfilm című alkotását nézheti meg a közönség a Filmarchívum által restaurált, digitalizált formában. Később Bernáth Szilárd kisjátékfilmjében, a Fizetős napban Budapesttől keletre, a mélyszegény telepeken uzsorások adnak kölcsönt magas kamatra. A tartozások hónapok alatt olyan magasra rúghatnak, hogy az áldozatok már képtelenek visszafizetni a hitelt. 19:45 és 20:15 között a közönség találkozhat a film rendezőjével.

Végül március 4-én, szombaton a 100 éve született Fábri Zoltánra emlékeznek. A háromszoros Kossuth-díjas rendezőtől az 1968-ban készült A Pál utcai fiúk című klasszikust vetítik 16:30–kor a 10-es teremben. 15:45-kor pereg a MEMO című tévéfilm, mely Lónyai doktor történetét meséli el, aki háborús amnéziában szenvedő apját (Haumann Péter) akarja gyógyítani. A vetítés utáni beszélgetés lesz Tasnádi Istvánnal és Lengyel Tamással, a film rendezőjével és főszereplőjével. 17.30-kor fut a Jutalomjáték című, szívet melengető nagyjátékfilm, utána 19:15–19:45 között beszélgetést tartanak Edelényi Jánossal, a film rendezőjével. A martfűi rém című film vetítése után, 19:30–20:00 között Sopsits Árpád rendező sok szeretettel várja a Filmhét nézőit beszélgetésére, végül 21:45–22:15 között a Kocsis Zoltánról készült dokumentumfilm, a Kocsis: Intim megvilágításban című film rendezőjével, Dr. Surányi Andrással találkozhat a közönség.