Szerdán egy premier előtti vetítésen lehet megnézni a Bestiáda című kontinenseken átívelő, hátborzongató thriller-noirt. A film a sokoldalú Dominik Moll (Harry csak jót akar, Lemming) bravúros adaptációja Colin Niel díjnyertes regényéből. Kurosawa A vihar kapujában című művére emlékeztető cselekményszövés fókuszában olyan szeretetéhes, ám boldogtalan figurák állnak, akik képesek bármeddig elmenni, bármilyen megaláztatást elviselni, hogy viszont szeressék őket.

A Bestiáda felvonultatja a modern francia film új sztárjait - Damien Bonnard, Dénis Menochet, Laure Calamy, Nadia Tereszkiewicz és Valeria Bruni Tedeschi -, akik a végső pillanatban is meg tudnak lepni bennünket, mikor a rejtély utolsó részlete is a helyére kerül. A film a 76. Velencei Filmfesztivál Venice Day szekcióját nyitotta, majd a Tokiói Filmfesztiválon közönségdíjat és a legjobb női alakítás díját is bezsebelte.

Augusztus utolsó vasárnapján A tehetséges Mr. Ripley várja a nézőket a tetőn, a hónapot pedig a Truman show pótelőadásával zárják. Ugyanakkor a BRC szeptemberben sem zárja be kapuit: egy idei sikerfilmmel, Guy Ritchie úriembereivel vágnak neki stílusosan az indián nyárnak Matthew McConaughey-vel, Colin Farrellel és Hugh Granttel karöltve.

A szervezők ebben a nehéz időszakban sem szeretnének megfeledkezni azokról, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. Úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítanak a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

Az előadásokra itt lehet jegyet rendelni. 

Forrás: BRC / Borító: Bestiáda (Forrás: Magyarhangya)