A filmfesztivált és a filmpiacot az akkor érvényben lévő szabályok és rendeletek szerint fogják megrendezni, a legnagyobb biztonságot teremtve a résztvevők számára. A fesztivál szerkezetéről, a filmprogramról és a meghívott filmek számáról a következő hetekben dönt a fesztivál vezetése - tette közzé hivatalos oldalán a Berlinale. A szervezők arról már döntöttek, hogy a Nemzedék szekció két versenyprogramjában 2021-ben csak egészestés filmeket fognak bemutatni, rövidfilmeket nem.

A szervezők arról is döntöttek, hogy a legjobb színészi teljesítményért járó elismerést jövőre először nem nemek szerint fogják díjazni. "A legjobb színész és a legjobb színésznő díjakat felváltja a legjobb főszerepért járó Ezüst-medve-díj és a legjobb mellékszereplőt jutalmazó Ezüst medve-díj" - írták.

A jövőben nem fogják kiadni a fesztivál első igazgatója, Alfred Bauer nevét viselő Ezüst Medve-díjat, amelyet január végén felfüggesztettek a Bauer náci múltjára vonatkozó sajtóértesülések nyomán. A fesztivál szervezői által megbízott független szakértő jelentése Alfred Bauerról nyár végére elkészül és közzé fogják tenni.

Forrás: MTI / Borítókép forrása: Delightful.eu