Bárdos Csaba, Gellár Csaba, Lerch Tamás, Máli Csaba és Miklósy Zoltán rendezésében készülő animációsorozatoknak szavazott meg gyártási támogatást a Televíziós Döntőbizottság. A pályázatot tévés bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő animációs alkotások támogatására írták ki. 

A készülő sorozatok között van Gyulai Líviusz (1937-2021) egyik utolsó alkotása, az Arthur király korát bemutató Egy jenki Arthur király udvarában című sorozat következő epizódjai, melyeket a világhírű grafikusművész halálát követően Máli Csaba rendez. A mese Mark Twain mulatságos regényét dolgozza fel. Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai című alkotás, mely a futball szeretete mellett a barátságról, a találékonyságról és az önzetlenség fontosságáról szól (rendező: Gellár Csaba) és az elsősorban gyerekeknek szóló Kippkopp és a tizenkét hónap (rendező: Lerch Tamás).


A népszerű Cipelő cicák sorozat újabb epizódjaiban (rendező: Bárdos Csaba) folytatódhatnak az apró kis varázsló cicák és a gyerekek csodálatos kalandjai, támogatásban részesült továbbá a nagysikerű Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat második évada, mely a gyerekek számára is érthető és szórakoztató formában mutatja be mi történik bolygónkkal, ha nem vigyázunk rá (rendező: Miklósy Zoltán, Herkó Attila). 


2021-ben a tévés és streaming platformra készülő alkotások közül elsőként a tévéfilmek és sorozatok forgatókönyveinek fejlesztésére, gyártás-előkészítésére és gyártására lehet pályázni, de a tervek szerint még az első félévben kiírják a dokumentum-, a kisjátékfilmek és az animációs tartalmak pályázatait is. 

Forrás: NFI