A CineLink Work In Progress szekciója Délkelet-Európa ígéretes, készülőben lévő filmes projektjeit hivatott bemutatni a rangos szakmai közönség (finanszírozók, forgalmazók, fesztiválszervezők) számára. Idén tíz egészestés film került be a programba, amelyek három díjért versenyeznek, 100 ezer euró összértékben. Püsök Botond román produkcióban készülő alkotása a három beválogatott dokumentumfilm közé tartozik.

A Too Close egy egyedülálló anyára, Andreára koncentrál, aki megpróbálja újra felépíteni az életét egy tragédia után: kilenc éves kislányát mostohaapja szexuálisan bántalmazta, és a bíróság sem szolgáltat igazságot az ügyben. A film vágója Bacskai Brigitta, vezető producere Irina Malcea, gyártója a Luna Film.

Püsök Botond / Fotó: Maszol.ro

Püsök Botond Romániában diplomázott filmrendezőként a Sapientia EMTE Filmművészet, Fotóművészet, Média szakán. 2016-ban az Angela című dokumentumfilmje legjobb rendezői díjat nyert az Astra Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, valamit a DocuArt Filmfesztiválon. Tanulmányait tovább folytatva, 2020-ban diplomázott a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező mesterszakán. Too Close című filmtervét idén áprilisban a dok.incubator szakmai műhelyébe és versenyére is beválogatták.

Az augusztus 13. és 20 között zajló 27. Szarajevói Filmfesztiválon két magyar egészestés film (Grosan Cristina és Kőrösi Máté rendezései), valamint három rövidfilm (Bíró Bálint, Rudolf Olivér és Szakály Réka Anna alkotásai) is versenyben vannak. Két dokumentumfilm-rendezőt, Podhradská Leát és Bíró Bálintot a Sarajevo Talent Programba hívtak meg.

Forrás: Cineuropa / BIDF.hu
Címlapkép: Too close / Forrás: dokweb.net