A hazai mozikban október 17-től látható Rókus és Rézi megmenti az erdőt játékosan és kedvesen mesél a barátság és a természetvédelem fontosságáról, miközben a nézők a film főszereplőihez hasonlóan hozzájárulnak az erdővédelemhez: minden megvásárolt mozijeggyel 100 forinttal támogatják az Erdőmentők munkáját.

Az Erdőmentők közérdekű célokat megvalósító, közhasznú alapítvány, melynek elsődleges feladata az Erdők és a Vadvilág védelme és sérüléseinek helyreállítása. Küldetésük, hogy segítsenek a Természetnek begyógyítani a civilizáció ejtette fájdalmas sebeket.


A Mozinet 2024-ben minden mozinéző után 10 forinttal támogatja egy számukra példaértékű szervezet, az Élelmiszerbank tevékenységét is. A megvásárolt mozijegyeken túl október 19-én, szombaton reggel 9 és 13 óra között közösségi munkával is lehet segíteni. Nagy mennyiségű, közvetlenül gyártóktól érkezett esztétikai hibás, címke nélküli konzerv várakozik arra, hogy szétosztható legyen. A fenti időpontban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárában (1172 Budapest, Lokátor utca 3.) mentett konzervekre termékinfós címkét ragasztanak, amelyek olyan alapadatokat tartalmaznak, mint az összetevők, tápérték, minőségmegőrzési idő. 

A felcímkézett élelmiszerekből különböző rászorulói csoportok fognak részesülni szerte az országban: például gyermekotthonok lakói, idősgondozásban élők, fogyatékkal élő emberek, hajléktalanok, nagycsaládosok és gazdaságilag elmaradott térségek, települések rászorulói. A termékeket karitatív szervezetek fogják eljuttatni a nélkülözőkhöz szerte az országban.

Forrás: Mozinet